رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به نزدیک 600 هزار صندلی خالی این دانشگاه، گفت: قرار نیست هیچ کدام از مراکز دانشگاه علمی کاربردی کشور تعطیل شود.
کد خبر: ۴۲۳۲۲۷
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۲ 13 May 2017
به گزارش خبرگزاری تابناک به نقل از ایسنا،دکتر محمدحسین امید، در خصوص ظرفیت مراکز دانشگاه‌ جامع علمی و کاربردی در کشور اظهار کرد: مهرماه گذشته 850 هزار ظرفیت را برای نزدیک به 950 مرکز فعال دانشگاه علمی کاربردی اعلام کرد

وی با بیان اینکه تعداد افرادی که پذیرش شدند نزدیک 140 هزار نفر بود، ادامه داد: با پذیرشی که در بهمن ماه انجام شده مجموع دانشجویان دانشگاه به حدود 200 هزار نفر هم نرسید.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور دلیل این ظرفیت خالی را در درجه اول کاهش تعداد دانشجویان در کل کشور دانست و افزود: سال 92 حدود چهار میلیون و 800 هزار نفر دانشجو در کشور داشتیم، اما اکنون این تعداد به کمتر از چهار میلیون و 300 هزار نفر رسیده است.

به گفته امید، پیش بینی شده تا پایان برنامه ششم توسعه جمعیت دانشجویان کشور به زیر چهار میلیون نفر برسد.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر ظرفیت پذیرش بالایی در همه دانشگاه‌های کشور داریم، به گونه‌ای که در مهرماه گذشته ظرفیت مراکز آموزش عالی کشور یک میلیون و 800 هزار نفر اعلام شد که در مجموع 600 هزار متقاضی واقعی برای این ظرفیت وجود داشت.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه در یک دوره دانشگاه‌ها برای رقابت با هم به توسعه کمی مراکز خود پرداختند، عنوان کرد: در همه استان‌ها مراکز آموزش عالی توسعه پیدا کرد و امروز شاهد این وضعیت هستیم.

امید معتقد است، توسعه کمی مراکز آموزش عالی فقط به دانشگاه‌های علمی و کاربردی محدود نمی‌شود و همه دانشگاه‌ها مراکز خود را بدون مطالعه نسبت به وضعیت آموزش عالی افزایش دادند.

وی گفت: البته در دانشگاه علمی کاربردی هم توسعه کمی قابل توجه بود، بگونه ای که ما پنج سال قبل 400 مرکز داشتیم و امروز تعداد مراکز علمی کاربردی کشور نزدیک به هزار مرکز است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه کمتر از سایر زیرنظام‌ها مشکل داریم، خاطرنشان کرد: ما و دانشگاه فنی و حرفه‌ای تنها دانشگاه مهارتی در کشور هستیم و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

امید از اینکه در قانون برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده جمعیت دانشجویان مهارتی از 20 درصد به 30 درصد افزایش پیدا کند هم یاد کرد و ادامه داد: دانشگاه جامع علمی کاربردی باید به این روند کمک کند.

وی در خصوص برنامه برای استفاده بیشتر از ظرفیت این دانشگاه، اظهار کرد: بنا داریم در سال جاری مشاغل جدید در کشور را شناسایی کنیم و بر اساس آن آموزش‌های مهارتی جدید را در نظر بگیریم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور یادآوری کرد: گفته می‌شود در دنیا حدود 15 هزار شغل وجود دارد و ما در ایران کمتر از سه هزار شغل داریم و این یک گپ بزرگ 12 هزار شغلی است.

امید معتقد است، برخی از مشاغل در گذشته در کشور وجود داشته و اکنون از بین رفته که باید احیا شود و برای آنها رشته ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه بنا نداریم تعدادی از مراکز را تعطیل کنیم، یادآوری کرد: توصیه می‌کنیم مراکز کوچک با هم تجمیع شوند تا راندمان آنها بیشتر و هزینه آنها کمتر شود.



اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار